dimarts, 28 de maig del 2013

Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana organitzen el primer Aplec Independentista al Pirineu i la Fira Estelània el dia 16 de juny

  • L’Aplec independentista tindrà lloc diumenge dia 16 de juny a la Seu d’Urgell

  • La fira Estelània aplegarà més de 50 parades que oferiran productes d’empreses i entitats independentistes als carrers de la Seu.

  • Núria Feliu llegirà el Manifest El Pirineu per la Independència


Amb aquest Aplec Independentista, el Pirineu vol expressar el seu ple suport al procés sobiranista amb què el poble de Catalunya avança decididament cap a la seva plenitud nacional i amb el propòsit que el nostre país esdevingui un nou estat d’Europa. El Pirineu és un extens territori, però som pocs els qui hi vivim, amb prou feines l’1% de la població del país. Tanmateix, volem fer sentir la nostra veu perquè Catalunya sàpiga que els pirinencs i les pirinenques també volem que se’ns tingui en compte per ajudar a empènyer el procés cap a la constitució de l’Estat propi.

L’Aplec s’iniciarà amb un esmorzar popular amb coca, xocolata i moscatell seguit de la caminada cercavila des del Parc del Valira fins a la Torre Solsona amenitzada pels Grallers de Queixans i la Batucada Takumba del Solsonès.

A les 12 h a la Torre Solsona hi haurà una breu explicació històrica a càrrec de Lluís Obiols, seguit de la lectura del manifest “El Pirineu amb la Independència” a càrrec de Núria Feliu i de la hissada de l'Estelada, a càrrec dels Bombers per la Independència.

Núria Feliu llegirà el Manifest independentista des l’antic baluard que és la Torre de Solsona, on el General Moragues va defensar la ciutat de la Seu de les tropes borbòniques que acabarien arrabassant-nos els drets nacionals. El lloc triat pels organitzadors, és per tant, un lloc que és símbol de la resistència dels catalans davant l’insaciable annexionisme castellà. Un lloc que la Generalitat ha inclòs en la Ruta 1714, l’itinerari que ressegueix els vestigis de la Guerra de Successió.

A partir de les 14h al Parc del Valira hi haurà un dinar popular. El preu del tiquet és de 12 euros. Per inscriure-us cal fer un ingrés de 12 euros per persona al compte 2100 1154 68 0200070658 d’Òmnium amb la paraula “APLEC” seguida del nom de la persona que fa l’ingrés. Caldrà guardar el rebut de l’ingrés per mostrar-lo el dia de l’Aplec.
A les 15:00 hi haurà una cantada popular i danses tradicionals amb La Sonsoni.

Les entitats convocants d’aquest acte convidem tots els ajuntaments, consells comarcals i associacions del Pirineu a adherir-se al Manifest que es llegirà des de Castellciutat. Tothom qui vulgui podrà fer-se’l seu. Tothom qui ho desitgi pot formar part d’aquest gran moviment ciutadà obert i integrador, compartit per milions de catalans i de catalanes i pel seu teixit cívic i cultural.

Finalment, durant tot el dia, a la Seu d'Urgell, hi haurà una àmplia oferta de productes artesans, gastronomia, llibres, jocs infantils i activitats molt diverses a la Fira Independentista Estelània, que comptarà amb la presència de Quim Vila. Estelània, és una fira d'entitats culturals, petites empreses relacionades amb productes de la terra o independentistes, petits artesans catalans, i productes amb denominació d'origen, en total unes 50 parades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada