dijous, 13 de juny del 2013

Diumenge tindrà lloc l’Aplec Independentista al Pirineu i la Fira Estelània a la Seu d’Urgell al parc del Valira


Lectura del Manifest “El Pirineu amb la independència” a càrrec de Núria Feliu.Inici de la Campanya “Signa un vot per la independència”de l’Assemblea Nacional Catalana.  Xocolatada, dinar popular, actuacions de Quim Vila, la Sonsoni, Sergi Dandí i l’encesa de l’Estelada de llums de colors.


L’Aplec s’iniciarà a les 10 del matí al parc del Valira (davant l’alberg LA VALIRA-claustre de Racionero) amb una xocolatada popular i la caminada-cercavila des del Parc del Valira fins a la Torre Solsona amenitzada pels Grallers de Queixans i la Batucada Takumba del Solsonès.

Entre el munt d’activitats destaquem la lectura del Manifest “El Pirineu amb la independència” a càrrec de Núria Feliu i la hissada de l’Estelada, a càrrec dels Bombers per la Independència i la interpretació de Els Segadors a la Torre Solsona. 

A continuació hi haurà un dinar popular al Parc del Valira. Es tracta d’un menú a carrec de Serveis Gastronòmics. Preu del tiquet: 12€ (anticipadament fins dissabte a Turisme Seu (Espai Ermengol) i 15€ (el mateix dia de l’Aplec a la parada de l’ANC/Òmnium). També es pot fer un ingrés de 12 euros per persona al compte 2100 1154 68 0200070658 d’Òmnium. Cal que feu constar la paraula “APLEC” seguida del nom de la persona que fa l’ingrés.

L’Assemblea Nacional Catalana tindrà una parada compartida amb Òmnium Cultural on s’informarà sobre la Campanya “Signa un vot per la independencia”. Aquesta campanya adreçada a incentivar els ciutadans de Catalunya que exerceixin el dret de petició per demanar al Parlament de Catalunya una consulta vinculant i en cas que això no sigui possible es demana als representants electes del poble de Catalunya que declarin la Independència de Catalunya, d’acord amb el dret internacional, com a molt tard  l’11 de setembre de 2014. 

Quant a la Fira Estelània, destaquem els actes següents: cantada popular i danses tradicionals amb La Sonsoni. A les 17 h actuació de Quim Vila amb “Algun altre suggeriment resolutiu i coherent que no sigui un estat independent?, amb la intervenció de Núria Feliu. A les 18h hi haurà la presentació del llibre “El judici del Falcó” per Jordi Piqué i l’actuació de Sergi Dantí amb cançons tradicionals catalanes des del 1275 fins avui. I per acabar a les 21.30h l’encesa d’Estelada de llum de colors.

L’Aplec està organitzat per l’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport de l’ajuntament de la Seu i del Consell comarcal de l’Alt Urgell i altres entitats pirinenques. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada