dimecres, 19 de juny del 2013

L’Assemblea Nacional Catalana de l’Alt Urgell ha iniciat la campanya “Signa un vot per la Independència”

  • En el marc de l’Aplec independentista al Pirineu s’han recollit les primeres 200 signatures de pirinencs que han exercit el dret de petició.
  • El Secretariat comarcal de l’Alt Urgell coordinat per Carles Ripoll presentarà properament el calendari d’actes a tota la comarca.
 
Font: ANC Alt Urgell alturgell@assemblea.catReportatge fotogràfic: Aplec independentista al Pirineu  joansc@assemblea.cat 

https://plus.google.com/u/0/photos/107254770730353820818/albums/5890875970631497617 
 
Diumenge passat ha tingut lloc l’Aplec independentista al Pirineu amb un seguit d’actes al Parc del Valira. Entre altres cal destacar: la caminada cercavila amenitzada pels Grallers de Queixans i la BatucadaTakumba del Solsonès, la lectura del Manifest “El Pirineu amb la Independència a càrrec de Núria Feliu, el dinar popular amb més de 130 persones, la cantada popular amb la Sonsoni, l’actuació descarada de Quim Vila i durant tot el dia la Fira Estelània amb productes artesans, gastronomia i un munt d’activitats.
 

Òmniun Cultural, l’ANC Alt Urgell i el conjunt de la comissió organitzadora valoren molt positivament aquesta jornada i conviden tots els ajuntaments, consells comarcals i associacions del Pirineu a adherir-se al manifest “El Pirineu, amb la Independència”. També han aprofitat per fer una crida a tots els pirinencs perquè participin en la Cadena humana de l’11 de setembre, tot desmentint qualsevol informació de manca de suport o de tebiesa a aquest acte sobiranista, com insinuava una periodista de Tv3 en una entrevista a Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, que hi mostrava la seva incredulitat. 


L’Assemblea Nacional Catalana Alt Urgell ha organitzat la primera parada, amb gran afluència de públic, per informar sobre el dret de petició:“Per demanar al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta vinculant en la qual es pregunti als ciutadans si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent. En cas que això no sigui possible perquè l’Estat Espanyol no permeti, impedeixi o dilati la celebració de la consulta ... es demana que aquesta petició sigui entesa com una manifestació lliure perquè els representants electes declarin la independència de Catalunya. D’acord amb el dret internacional, com a molt tard l’11 de setembre de 2014”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada