diumenge, 9 de juny del 2013

L'ANC renova la direcció

Publicada la llista de resultats provisionals de les eleccions d'ahir al secretariat nacional 

(Font: Vilaweb i ANC)
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat els resultats provisionals de les eleccions d'ahir al secretariat nacional, amb el nombre de vots que ha rebut cadascun dels candidats. Ahir al matí els socis de l'ANC van votar per elegir els setanta-cinc membres del secretariat, dels quals vint-i-cinc són representants nacionals i cinquanta, territorials.

Pel que fa a la llista provisional dels representants nacionals, destaca el suport a la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, que ha estat qui ha rebut més vots. El segon més votat ha estat Jaume Marfany, fins ara responsable de comunicació interna de l'ANC.  També han estat elegits entre els 10 primers Ferran Civit, Ignasi Termes, Jordi Martínez, Josep Colomer, Josep Albertí, Eulàlia Gil i Pere Pugès que pertanyien ja al Secretariat Nacional anterior. 

Quant als representants territorials al SN a la regió 8 que agrupa les comarques pirinenques han estat elegits els tres representants territorials al Secretariat Nacional que havíen presentat candidatura: Xavier Boloix, Sebastià Sardiné i Joan Solé. 

Una altra dada significativa és la irrupció de Pep Riera, dirigent d'Unió de Pagesos, com a tercer més votat. En canvi, dirigents independentistes històrics com Carles Castellanos han quedat fora d'aquesta llista dels vint-i-cinc representants nacionals. Cal tenir en compte, però, que es tracta d'una llista provisional, i que els resultats definitius no es proclamaran fins el dimecres 12 de juny, després d'un període reglamentari per a presentar-hi reclamacions. Finalment, el dissabte 15 de juny es farà la primera reunió del nou secretariat que haurà d'escollir la presidència.

Tot i que les candidatures eren unipersonals, alguns candidats van presentar-se com a membres d'un grup concret. El més nombrós era el que es presentava sota el lema 'Un equip i un projecte, cap a la independència' i tots els candidats nacionals han estat elegits. Són Josep Albertí, Albert Calero, Teresa Canas, Joan Contijoch, Víctor Cucurull, Gemma Cots, Enric Fontanals, Eulàlia Gili, Jaume Marfany, Òscar Mascarilla, Pere Pugès, Oriol Sallas, Pep Riera, Roser Loire, Enric de Vilalta i Carles  Riera entre els candidats nacionals.
Tot seguit, us reproduïm la llista provisional dels vint-i-cinc representants nacionals més votats:

Carme Forcadell 2848
Jaume Marfany 1963
Pep Riera 1908
Ferran Civit 1871
Ignasi Termes 1700
Jordi Martinez Soler 1530
Josep Colomer 1508
Josep Albertí 1501
Eulàlia Gili 1447
Pere Pugès 1389
Andreu Porta 1380
Roser Loire 1337
Ricard Gené 1330
Jordi Manyà 1300
Gemma Cots 1219
Joan Contijoch  1168
Victor Cucurull 1140
Jordi Josep Murgó 1115
Albert Calero 1107
Òscar Mascarilla 1095
Carles Segura 1093
Teresa Canas 1054
Oriol Sallas 1045
Enric de Vilalta 1044
Enric Fontanals 1012

La participació en aquestes eleccions ha estat baixa, si bé superior a la que hi va haver en la votació de les esmenes.

L'ANC ha crescut aquest últim any fins a gairebé quinze mil membres, un creixement que ha anat acompanyat, tanmateix, d'un període de crisis i enfrontaments interns a la direcció que van forçar a ajornar les eleccions. Finalment, aquest cap de setmana s'ha decidit qui seran els responsables d'empènyer l'entitat en aquest període tan compromès que portarà al 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada