dilluns, 8 d’abril del 2013

Assemblea General Descentralitzada de l'ANC, 06/04/2013



Hola amics i amigues membres de l'ANC de l'Alt Urgell i de la Cerdanya per la Independència.

Dissabte dia 6 d'abril vam fer l'Assemblea Descentralitzada a la Seu d'Urgell. Hi havia 17 persones (16 de l'Alt Urgell + 1 de la Cerdanya).

La primera part de la reunió la vam dedicar a debatre sobre l'anàlisi de la situació política actual. Bàsicament vam concloure que l'estat espanyol després d'una primera reacció d'incredulitat ha engegat una guerra bruta, emmascarada amb falses ofertes de diàleg i altres falses sortides per bloquejar o anul·lar el procés cap a la Independència. D'això en diem el "relat espanyol(ista)" que consisteix en fer creure que el govern català és un mal gestor i un mal patriota espanyol i que no es dedica a les coses importants com és "sortir de la crisi". Aquest relat de l'estat espanyol diu que es cuida dels bons ciutadans espanyols i és hegemònic i quasi únic a Espanya. El relat és allò que es narra o es diu, independentment de la realitat. La majoria de les coses de la vida les sabem perquè ens les diuen (relat) no perquè les visquem directament. Per tant, sovint el relat s'imposa per sobre de la realitat. D'aquí prové la mentida, l'error i la ignorància.

A Catalunya hi ha un relat català (independentista) que diu que la sortida de la crisi és la Independència. Queda clar que amb el dèficit fiscal de 16.000 milions d'euros anuals (diferència entre els impostos que paguem els catalans i allò que ens retorna l'estat) seria més que suficient per afrontar la crisi. La màxima retallada anual que es preveu és de 4000 milions d'euros. És evident que a l'estat espanyol no li interessa la nostra independència. Aquest relat català no és encara hegemònic a Catalunya, però és important. Entre tots hem de fer que aquest relat, arguments, discurs sigui cada cop més entès i compartit per tots els catalans.

També és veritat que els catalans tenim el nostre dret a tenir un estat independent, encara que la nostra situació econòmica fos bona o molt bona. Per tant un altre tipus d'arguments als quals podem apel·lar és la nostra DIGNITAT com a poble. Aquest i altres valors com la Democràcia, la Justícia Social, la Llibertat configuren el nucli dur dels nostres arguments.

Quin pot ser i quin ha de ser el paper de l'ANC en aquesta situació?. En primer lloc, crear confiança entre els catalans i entre els catalans i les nostres institucions. Un segons aspecte és mobilitzar la societat amb arguments positius i accions rupturistes i possibles cada vegada més massives.

Per tot això l'ANC proposa un seguit d'accions i de campanyes que anirem fent des d'ara fins l'11 de setembre de 2013 i posteriorment. Entre aquestes accions hi ha la CADENA HUMANA de l'11-S que anirà precedida d'altres cadenes locals. També es duu a terme la campanya de la SOBIRANIA FISCAL de la qual ja us hem informat. Hi ha altres accions massives i espectaculars que anirem concretant...

També vam aprofitar per conèixer-nos i debatre diverses actuacions locals com l'APLEC INDEPENDENTISTA de Pirineu organitzat per l'Omnium al mes de juny. Un possible acte cultural-reinvindicatiu a la Seu que caldrà concretar. La Campanya sobre la Sobirania fiscal. etc. 

La segona part de la reunió la vam dedicar a analitzar, debatre i votar les esmenes dels estatuts i el reglament de règim intern de l'ANC.

Vam quedar que probablement ens tornarem a veure, els de l'Alt Urgell, en una propera assemblea el mes de maig. S'haurà d'elegir el nou equip de coordinació. Si hi esteu interessats, si us plau, no us talleu i feu-nos-ho saber. Necessitem més gent compromesa i responsable. 
Salut i Independència. 

Joan Solé
ANC Alt Urgell

1 comentari: