diumenge, 14 d’abril del 2013

Homenatge a Lluís Escaler en la Festa del Llibre, la Rosa i l'Estelada al Cap del Poble d'Oliana

L'ofrena floral tindrà lloc a les 16:30h al Mur de la Memòria Històrica d'Oliana, dissabte 20 d'abril. L’Associació de veïns del Cap de Poble i Oliana per la Independència reivindiquen la memòria del polític independentista


Organitza: Associació de veïns del cap del poble d’Oliana i l’ANC Alt Urgell. 


Dissabte dia 20 d’abril, els veïns d’Oliana encapçalats per l’Associació de veïns del cap del poble i Oliana per la Independència de l’ANC Alt Urgell faran una ofrena floral a Lluís Escaler, polític i etnògraf olianès executat el 23 d’abril de 1939.

L’homenatge tindrà lloc al Mur de la Memòria Històrica i consistirà en la lectura d’unes breus notes biogràfiques de Lluís Escaler i també del sonet “No podran !” a càrrec de Josep Espunyes autor també del llibre “Lluís Escaler, Morir per Catalunya”. Precisament aquest poema està dedicat a Lluís Companys.
La Festa del Llibre, la Rosa i l’Estelada té un carácter lúdic, però també reivindicatiu i vol tenir un record per tots els patriotes olianesos i també per tot el nostre patrimoni urbanístic, com és el cap del poble i la mateixa plaça del Lledoner.

La festa pròpiament continuarà amb ball country i una exhibició d'Oliana Country Club. També s’inagurarà una gran exposició de més de 200 fotos antigues de veïns, festes i tot tipus d’esdeveniments que ha recollit pacientment Ventura Molleví, ànima de l’Associació de veïns del cap del poble.




També hi haurà una ballada de Sardanes organitzada per la colla de Sardanistes d’Oliana. Finalment la festa es clourà amb un sopar popular (entrepà i beguda per 5 €).






Foto: Col·leció Ventura Roca

Festa del Llibre, la Rosa i l’Estelada

16.30 h Ofrena floral a Lluís Escaler al Mur de la memòria histórica
17.30 h Ball country “Oliana Country Club”
18 h Inaguració de l'Exposició de fotos antigues
19 h Ballada de sardanes organitzat per Sardanistes d’Oliana
20 h Sopar popular (entrepà i beguda 5 €)

Sardanistes d’Oliana i Oliana Country Club

 Organitza l'Associació de veïns de cap del poble d'Oliana i Oliana per la Independència (ANC Alt Urgell). Amb el suport de l’Ajuntament d’Oliana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada