dilluns, 22 d’abril del 2013

L'Assemblea Nacional Catalana i diverses entitats d'Oliana fan un homenatge a Lluís Escaler

Oliana va fer una ofrena floral al polític olianès executat el 23 d'abril de 1939. LLuís Escaler fundador de "Nosaltres Sols" fou un dels primers polítics independentistes

Font.: Assemblea Nacional Catalana. Reportatge fotogràfic de Jordi Odén http://www.indretsdelleida.com/Festes/Homenatge/Homenatge.html

Dissabte passat l'ANC Oliana per la Independència, l'Associació de veïns de cap del poble d'Oliana i altres entitats locals se sumaren al senzill però emotiu homenatge a Lluís Escaler, polític i etnògraf olianès executat, després d'un judici sumaríssim, el 23 d'abril de 1939. L'acte es va fer al Mur de la Memòria històrica on es recorda a diversos patriotes olianesos i que reinvindica l'escultura d'un drac independendista promogut per Sebastià Sardiné biògraf de la nissaga Vilana Perles d'Oliana.




L'acte va ser seguit per més de 50 persones i va consistir en la lectura de la biografia de Lluís Escaler a càrrec de representants de l'Assemblea Nacional Catalana, seguit d'una ofrena floral. Finalment, el poeta alturgellenc Josep Espunyes recità el sonet "No podran!" dedicat anteriorment al president Lluís Companys.
Aquest homenatge fou el pròleg de la primera festa "El Llibre, la Rosa i l'Estelada" organitzada per l'Associació de veïns del cap del Poble. En la festa s'inaugurà una exposició de fotografies recollides per Ventura Molleví que va tenir una gran participació popular. També hi va haver ball "country" i sardanes. L'acte va cloure amb un sopar popular, amb rosa inclosa, per a més de 130 persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada